Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rolada drobiowa z cukinią i dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet z kurczaka przyprawiony czosnkiem, nadziewany cukinią i dynią jest bardzo smaczny i efektownie wygląda.

Rolada drobiowa z cukinią i dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada drobiowa z cukinią i dynią

 

Sposób przygotowania:

Rolada drobiowa z cukinią i dynią
Dynię bez nasion pokroić w grube słupki i blanszować w wodzie z dodatkiem odrobiny soli, ostudzić, wyciąć gwiazdki wykrawaczem dekoracyjnym. Cukinię umyć, pokroić na kawałki i wyciąć gwiazdki takim samym wykrawaczem jak z dyni. W miejsce wyciętego miąższu z cukinii włożyć gwiazdki z dyni. Umyte mięso osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć przyprawą jarzynka, pieprzem i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Ułożyć cukinię, zwinąć jak roladę, zasznurować nitką kuchenną. Ułożyć w formie, skropić olejem i odrobiną wody, posypać papryką i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 190-200 stopni, polewając od czasu do czasu powstałym sosem. Z upieczonej rolady usunąć sznurek, pokroić, podawać.
Rolada drobiowa z cukinią i dynią
Cukinię pokroić na kawałki i wykrawaczem dekoracyjnym wyciąć miąższ
Rolada drobiowa z cukinią i dynią
W miejsce wyciętego miąższu z cukinii włożyć gwiazdki z dyni
Rolada drobiowa z cukinią i dynią
Ułożyć na przygotowanym mięsie zawinąć jak roladę
Rolada drobiowa z cukinią i dynią
Zawinąć nitką kuchenną skropić olejem i wodą posypać papryką włożyć do piekarnika