Strona główna Rolada drobiowa ze szpinakiem

Rolada drobiowa ze szpinakiem

Kurczak, Szpinak « poprzedni | następny »
Inspirowane Smakiem - Przepis na: Rolada drobiowa ze szpinakiem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Rolada drobiowa ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak na prawdziwą fankę szpinaku przystało, dodaję go do każdego dania, do którego tylko mogę. :))


trudność: średne
czas:

Rolada drobiowa ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • filet z kurczaka - 2 podwójne piersi
  • szpinak świeży - 500 gram
  • ser niebieski Lazur - 100 gram
  • czosnek - 4 ząbki
  • cebula - 1 mała
  • pieprz, sól
  • jajko - 1 duże
  • mąka pszenna - 1/2 szklanki

Rolada drobiowa ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotowujemy farsz: obieramy, myjemy i szatkujemy szpinak. Szatkujemy cebulę i przeciskamy przez praskę czosnek. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy na nią cebulę i czosnek i podduszamy. Dorzucamy szpinak i dusimy, aż zwiędnie, a woda odparuje. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kroimy w kawałki ser niebieski i dodajemy do szpinaku. Od czasu do czasu mieszamy, a gdy ser się rozpuści, przekładamy farsz do miseczki. 2. Filety z kurczaka myjemy i obieramy. Każdą pierś dzielimy i rozbijamy tłuczkiem. Na rozbite filety nakładamy łyżką farsz. Zwijamy w roladę i obtaczamy w jajku i mące. Rozgrzewamy patelnię i smażymy z każdej strony roladki około 20 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada drobiowa ze szpinakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane