Strona główna Rolada drobiowa ze szpinakiem

Rolada drobiowa ze szpinakiem

Kurczak, Szpinak « poprzedni | następny »
Inspirowane Smakiem - Przepis na: Rolada drobiowa ze szpinakiem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Rolada drobiowa ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jak na prawdziwą fankę szpinaku przystało, dodaję go do każdego dania, do którego tylko mogę. :))


trudność: średne
czas:

Rolada drobiowa ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • filet z kurczaka - 2 podwójne piersi
  • szpinak świeży - 500 gram
  • ser niebieski Lazur - 100 gram
  • czosnek - 4 ząbki
  • cebula - 1 mała
  • pieprz, sól
  • jajko - 1 duże
  • mąka pszenna - 1/2 szklanki

Rolada drobiowa ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

1. Przygotowujemy farsz: obieramy, myjemy i szatkujemy szpinak. Szatkujemy cebulę i przeciskamy przez praskę czosnek. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy na nią cebulę i czosnek i podduszamy. Dorzucamy szpinak i dusimy, aż zwiędnie, a woda odparuje. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kroimy w kawałki ser niebieski i dodajemy do szpinaku. Od czasu do czasu mieszamy, a gdy ser się rozpuści, przekładamy farsz do miseczki. 2. Filety z kurczaka myjemy i obieramy. Każdą pierś dzielimy i rozbijamy tłuczkiem. Na rozbite filety nakładamy łyżką farsz. Zwijamy w roladę i obtaczamy w jajku i mące. Rozgrzewamy patelnię i smażymy z każdej strony roladki około 20 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada drobiowa ze szpinakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane