Strona główna Rolada Eli z udźca indyczego

Rolada Eli z udźca indyczego

eli_555 - Przepis na: Rolada Eli z udźca indyczego offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 950
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Rolada Eli z udźca indyczego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rolada z udźca indyczego ze skórą-nadziewana kurkami,cukinią i szynką.


trudność: trudne
czas:

Rolada Eli z udźca indyczego - SKŁADNIKI:

  • 1 udziec z indyka-około 70 dkg
  • 10 dkg szynki
  • 10 dkg kurek
  • 10 dkg młodej cukinii
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 100 ml śmietany kremówki 30 %
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka ostrej przyprawy do grilla
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 kostki warzywne
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • nici kuchenne
  • duża igła
  • woreczek do pieczenia w piekarniku

Rolada Eli z udźca indyczego - PRZYGOTOWANIE:

Kurki oczyścić,umyć i odsączyć.Cebule drobno pokroić.Cukinię i szynkę pokroić w kostkę.Na patelni roztopić masło,dodać kurki,połowę cebuli,sól,pieprz,smażyć aż odparuje sok i wystudzić.Kurki oczyścić,umyć i odsączyć.Do kurek dodać cukinię,szynkę,doprawić do smaku solą,pieprzem i wymieszać.Udziec umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Z udźca ostożnie wyjąć kość.Mięso rozkroić tak żeby powstał prostostokąt,rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.Na płacie mięsa rozłożyć farsz.Mięso zwinąć od węższej strony i zszyć nićmi.Wymieszać paprykę,przyprawę do grilla,czosnek i pieprz.Roladę posmarować olejem,oprószyć mieszanką przypraw i włożyć do woreczka.Kostkę warzywną rozpuścić w 250 ml wrzącej wody.Do mięsa dodać resztę cebuli,pozostały farsz,wlać bulion,spiąć woreczek klipsem i włożyć do naczynia żaroodpornego.Piec mięso w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,przez około 60 minut.Gotowe mięso wyjąć z woreczka.Powstały sos wlać do rondla,ewentualnie dolać wody i zagotować.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i gotować 3 minuty.Mięso pokroić.Sos podawać w sosjerce.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada Eli z udźca indyczego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem
Szaszłyki czosnkowe Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką
Dietetyczne pulpety Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką
Pierś z indyka w sosie Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane