Strona główna Rolada Eli z udźca indyczego

Rolada Eli z udźca indyczego

eli_555 - Przepis na: Rolada Eli z udźca indyczego offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 984
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Rolada Eli z udźca indyczego
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rolada z udźca indyczego ze skórą-nadziewana kurkami,cukinią i szynką.


trudność: trudne
czas:

Rolada Eli z udźca indyczego - SKŁADNIKI:

  • 1 udziec z indyka-około 70 dkg
  • 10 dkg szynki
  • 10 dkg kurek
  • 10 dkg młodej cukinii
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 100 ml śmietany kremówki 30 %
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka ostrej przyprawy do grilla
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka oleju
  • 1/2 kostki warzywne
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • nici kuchenne
  • duża igła
  • woreczek do pieczenia w piekarniku

Rolada Eli z udźca indyczego - PRZYGOTOWANIE:

Kurki oczyścić,umyć i odsączyć.Cebule drobno pokroić.Cukinię i szynkę pokroić w kostkę.Na patelni roztopić masło,dodać kurki,połowę cebuli,sól,pieprz,smażyć aż odparuje sok i wystudzić.Kurki oczyścić,umyć i odsączyć.Do kurek dodać cukinię,szynkę,doprawić do smaku solą,pieprzem i wymieszać.Udziec umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Z udźca ostożnie wyjąć kość.Mięso rozkroić tak żeby powstał prostostokąt,rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.Na płacie mięsa rozłożyć farsz.Mięso zwinąć od węższej strony i zszyć nićmi.Wymieszać paprykę,przyprawę do grilla,czosnek i pieprz.Roladę posmarować olejem,oprószyć mieszanką przypraw i włożyć do woreczka.Kostkę warzywną rozpuścić w 250 ml wrzącej wody.Do mięsa dodać resztę cebuli,pozostały farsz,wlać bulion,spiąć woreczek klipsem i włożyć do naczynia żaroodpornego.Piec mięso w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,przez około 60 minut.Gotowe mięso wyjąć z woreczka.Powstały sos wlać do rondla,ewentualnie dolać wody i zagotować.Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i gotować 3 minuty.Mięso pokroić.Sos podawać w sosjerce.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada Eli z udźca indyczego  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane