Rolada jablkowa

Mandaryna offline

Szef Kuchni
Przepisy: 55
zdjęcia: 1 z 1
Rolada jablkowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Radosc dla podniebienia :)


trudność: łatwe
czas:

Rolada jablkowa - SKŁADNIKI:

  • 7 jaj
  • 10 dkg.cukru
  • 15 dkg.maki tortowej
  • 1 lyzka oleju
  • 6-7 jablek
  • cynamon

Rolada jablkowa - PRZYGOTOWANIE:

Na duzej blaszce wykladamy papier do pieczenia nastepnie na nim ukladamy jablka-obrane i pociete na osemki,posypujemy cynamonem.Nastepnie zoltka oddzielamy od bialek i ubijamy biatka na sztywna piane,dodajemy cukier,ciagle ubijajac,nastepnie zoltka.Gdy juz ubiejemy dodajemy make i delikatnie mieszamy.Wymieszana mase wylewamy na jablka i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 10-15 min.Po upieczeniu blaszke przewracamy do gory nogami na wczesniej naszykowana sciereczke lniania,sciagamy papier i i zwijamy jeszcze gorace ciasto w rulon.Dekorujemy weglug uznania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada jablkowa (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2011-03-15 13:21
Podoba mi sie, do wyprobowania.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Kisiel jabłkowo-jagodowy Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami
Gofry z mascarpone Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane