Mandaryna

Mandaryna

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Rolada jablkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Radosc dla podniebienia :)

Rolada jablkowa

Składniki:

Rolada jablkowa

  • 7 jaj
  • 10 dkg.cukru
  • 15 dkg.maki tortowej
  • 1 lyzka oleju
  • 6-7 jablek
  • cynamon

Sposób przygotowania:

Rolada jablkowa

Na duzej blaszce wykladamy papier do pieczenia nastepnie na nim ukladamy jablka-obrane i pociete na osemki,posypujemy cynamonem.Nastepnie zoltka oddzielamy od bialek i ubijamy biatka na sztywna piane,dodajemy cukier,ciagle ubijajac,nastepnie zoltka.Gdy juz ubiejemy dodajemy make i delikatnie mieszamy.Wymieszana mase wylewamy na jablka i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 10-15 min.Po upieczeniu blaszke przewracamy do gory nogami na wczesniej naszykowana sciereczke lniania,sciagamy papier i i zwijamy jeszcze gorace ciasto w rulon.Dekorujemy weglug uznania.