ewgem

ewgem

Kucharz
[Przepisów: 13]

Rolada jabłkowa Iwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna, łatwa w wykonaniu rolada do niedzielnej kawy

Rolada jabłkowa Iwony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rolada jabłkowa Iwony

 

  • 5 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy

 

  • 3-4 jabłka
  • cukier, cukier waniliowy, cynamon - do posypania jabłek

Sposób przygotowania:

Rolada jabłkowa Iwony
Jabłka pokroić w talarki i wyłożyć na blaszkę , posypać cynamonem, cukrem zwykłym i waniliowym na to wylać ciasto . Piec 30 min w temperaturze 175 ° Gorący placek wyłożyć na deskę ze ściereczką (wskazane jest obkrojenie boków przed wyciągnięciem placka )zwijamy za pomocą ściereczki placuszek w roladę. Bardzo dobrze smakuje na ciepło z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych
Rolada jabłkowa Iwony
Etap 1