ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Rolada jabłkowo brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Owocowa i szybka rolada, plecam

Rolada jabłkowo brzoskwiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada jabłkowo brzoskwiniowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada jabłkowo brzoskwiniowa
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, żeby miało temperaturę pokojową. Jabłka i brzoskwinie obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, dodać cukier i dusić, aż owoce się lekko rozpadną. Na koniec dodać cynamon, wymieszać i ostudzić. Ciasto francuskie rozwinąć, wyłożyć masę i zrolować i ułożyć na papierze do pieczenia. Żółtko rozmieszać w miseczce i posmarować roladę. Roladę piec ok 30 minut w 180 stopniach.
Rolada jabłkowo brzoskwiniowa
Brzoskwinie i jabłka obrać i pokroić w kostkę
Rolada jabłkowo brzoskwiniowa
Ciasto rozwinąć, posmarować masą owocową i zwinąć
Rolada jabłkowo brzoskwiniowa
Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia i posmarować żółtkiem
Rolada jabłkowo brzoskwiniowa
Roladę owocową piec ok 30 minut w 180 stopniach