Gobusiaa

Gobusiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Rolada jajeczna z wody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 383
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie smacznie i dietetyczne, idealna alternatywa dla jajecznicy. Wystarczy woreczek do mrożenia i garnek z wrzącą wodą.

Rolada jajeczna z wody

Składniki:

Rolada jajeczna z wody

Sklasniki

Sposób przygotowania:

Rolada jajeczna z wody

Przygotowanie składników

Rolada jajeczna z wody
Do roladki można także dodać szynkę lub przesmażony bekon

Cebulę, paprykę i mozzarellą pokroić w kostkę. Fasolkę oczyścić z włókien i pokroić na mniejsze kawałki.

W tym czasie na gazie ustawić garnek z wodą

Etap gotowania.

Wszystkie składniki wraz z jajkami wrzucić do woreczka, wraz z solą i pieprzem.

Wymieszać energicznie do wymieszaną na jednolitą masę.
Woreczek z masą zanurzyć w gotującej sie wodzie, brzeg woreczka przycisnąć pokrywą i gotować 10-15minut.
Po tym czasie wyjąć z woreczka i podawać posypane szczypiorkiem lub z boczkiem.