Rolada jajeczna ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowite danie na śniadanie,kolacje lub przekąskę

Rolada jajeczna ze szpinakiem

Składniki:

Rolada jajeczna ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Rolada jajeczna ze szpinakiem
1. Jajka ubić z solą, pieprzem. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do jajek, mieszać. Wlać na blachę (36 x 36 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Szpinak rozmrozić i odcisnąć. Nie doprawiać bo masa jajeczna jest dość słona. Włożyć na masę. Piec 15-20 minut w 170 stopniach C. Studzić. 3. Na omlecie rozsmarować serek twarogowy, układać plastry łososia i zwinąć w roladę. Zawinąć w folię aluminiową. Chłodzić około 3 godzin w lodówce. Można na koniec posypać odrobiną sera