Rolada makowa

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
kasandra6 - Przepis na: Rolada makowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 399
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Rolada makowa
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek - utrzeć żółtka z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę i proszek i utrzeć.


trudność: średne
czas:

Rolada makowa - SKŁADNIKI:

Rolada makowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić białka i wszystko delikatnie wymieszać z pianą. Na końcu dodać łyżkę kakao. Piec 180 C około 20 minut. Ciepły biszkopt wyjąć na ściereczkę posypaną łyżką cukru i zwinąć w rulonik i pozostawić do wystygnięcia. Masa: Mak gotować 1h, odcedzić i zmielić - śmietanę ubić mikserem na sztywno dodać mak i wymieszać oraz rozpuszczona żelatynę w małej ilości wody. Wymieszać z masą i wstawić na chwilę do lodówki do lekkiego stężenia się i wylać na biszkopt. Zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada makowa (strona 1 z 1)  
olciaky

olciaky
offline

2009-05-06 13:28
O mniammmmmmmmm! :D
Mak to mój afrodyzjak:P!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Sernik z kajmakiem i karmelkami Miodowy kuch z suszonymi śliwkami Zwariowany przekładaniec
Kokosowy sernik ryżowy Drożdżowy przeplataniec z bakaliami Dyniowe ciasto z żurawiną i cynamonem
Ciasto z pianką orzechowo-kokosową Kruche ciasto z orzechową polewą Makowo - śmietankowa rolada
Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą Jabłecznik z serem Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane