Rolada makowa

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
kasandra6

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 399
zdjęcia: 1 z 1
Rolada makowa
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek - utrzeć żółtka z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę i proszek i utrzeć.


trudność: średnie
czas:

Rolada makowa - SKŁADNIKI:

Rolada makowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić białka i wszystko delikatnie wymieszać z pianą. Na końcu dodać łyżkę kakao. Piec 180 C około 20 minut. Ciepły biszkopt wyjąć na ściereczkę posypaną łyżką cukru i zwinąć w rulonik i pozostawić do wystygnięcia. Masa: Mak gotować 1h, odcedzić i zmielić - śmietanę ubić mikserem na sztywno dodać mak i wymieszać oraz rozpuszczona żelatynę w małej ilości wody. Wymieszać z masą i wstawić na chwilę do lodówki do lekkiego stężenia się i wylać na biszkopt. Zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada makowa (strona 1 z 1)  
olciaky

olciaky

2009-05-06 13:28
O mniammmmmmmmm! :D
Mak to mój afrodyzjak:P!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto miodowe z orzechami i kremem budyniowym Kostka malinowa Tarta cytrusowa z kremem limoncello
Ciasto migdałowo-makowe Ciasto kakaowe z borówkami i kuskusem Kokosowa kremówka
Ciasto Barbórkowe Jabłecznik  na kruchym cieście Jogurtowe ciasto z gruszką i bananem
Babka studencka Cytrynek z bezą Ciasto Colowiec

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane