Rolada makowa

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
kasandra6

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 399
zdjęcia: 1 z 1
Rolada makowa
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek - utrzeć żółtka z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę i proszek i utrzeć.


trudność: średnie
czas:

Rolada makowa - SKŁADNIKI:

Rolada makowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić białka i wszystko delikatnie wymieszać z pianą. Na końcu dodać łyżkę kakao. Piec 180 C około 20 minut. Ciepły biszkopt wyjąć na ściereczkę posypaną łyżką cukru i zwinąć w rulonik i pozostawić do wystygnięcia. Masa: Mak gotować 1h, odcedzić i zmielić - śmietanę ubić mikserem na sztywno dodać mak i wymieszać oraz rozpuszczona żelatynę w małej ilości wody. Wymieszać z masą i wstawić na chwilę do lodówki do lekkiego stężenia się i wylać na biszkopt. Zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada makowa (strona 1 z 1)  
olciaky

olciaky

2009-05-06 13:28
O mniammmmmmmmm! :D
Mak to mój afrodyzjak:P!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
 Przekładaniec Agi Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy
Sernik potrójnie chałwowy Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Sernik miętowy na zimno z granatem
Babka piaskowa w łatki  Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami  Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Chlebek kokosowy Rolada z mascarpone i truskawkami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane