Rolada makowa

Ciasta, Biszkopty « poprzedni | następny »
kasandra6 - Przepis na: Rolada makowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 399
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Rolada makowa
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 3

Biszkopt: Oddzielić żółtka od białek - utrzeć żółtka z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę i proszek i utrzeć.


trudność: średne
czas:

Rolada makowa - SKŁADNIKI:

Rolada makowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić białka i wszystko delikatnie wymieszać z pianą. Na końcu dodać łyżkę kakao. Piec 180 C około 20 minut. Ciepły biszkopt wyjąć na ściereczkę posypaną łyżką cukru i zwinąć w rulonik i pozostawić do wystygnięcia. Masa: Mak gotować 1h, odcedzić i zmielić - śmietanę ubić mikserem na sztywno dodać mak i wymieszać oraz rozpuszczona żelatynę w małej ilości wody. Wymieszać z masą i wstawić na chwilę do lodówki do lekkiego stężenia się i wylać na biszkopt. Zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada makowa (strona 1 z 1)  
olciaky

olciaky
offline

2009-05-06 13:28
O mniammmmmmmmm! :D
Mak to mój afrodyzjak:P!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Sernik Izaura - trzy kolory Szarlotka ulubiona Chałka z foremki
Pikantny sernik Eli z grzybami leśnymi Babka dyniowa z polewą czekoladową Miodownik z orzechami
Babka herbaciana Tarta pomarańczowa Ciasto cytrynowe z żurawiną

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane