BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 709]

Rolada nadziana na bogato z smaczną sałatką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Serwuje dzisiaj smaczną roladę faszerowana papryką,pomidorami, pieczarkami oraz żółtym serem.Rolada bardzo smaczna podana z pyszną sałatką z rukoli ,pomidorków oraz sera feta.

Rolada nadziana na bogato z smaczną sałatką

Składniki:

Rolada nadziana na bogato z smaczną sałatką

 

Sposób przygotowania:

Rolada nadziana na bogato z smaczną sałatką
Cebule obieramy, drobno kroimy.

Smażymy do zeszklenia, następnie dodajemy obrane pokrojone pieczarki i smażymy do miękkości pieczarek.

Paprykę czerwoną płuczemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę podsmażamy.

Filet dokładnie oczyszczamy z błonek,myjemy, osuszamy, a następnie delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na rozbitą pierś układamy podsmażone pieczarki, pokrojoną podsmażoną paprykę czerwoną oraz kilka suszonych pomidorów.

Nakładamy plaster sera żółtego. Całość zwijamy ciasno w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w tartej bułce. 

Smażymy na rozgrzanym maśle klarownym, na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor.

Po usmażeniu roladę kroimy po skosie na 1 - 1,5 cm plastry.

Podajemy w towarzystwie smacznej sałatki z rukoli,pomidorków oraz sera feta.