Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Rolada orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Na poczatek migdały delikatnie sparzyć, obrać ze skórek,drobno posiekać. Czekoladę zetrzeć na tarce. Orzechy przemielić w maszynce do orzech

Rolada orzechowa

Składniki:

Rolada orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada orzechowa
Na poczatek migdały delikatnie sparzyć, obrać ze skórek,drobno posiekać. Czekoladę zetrzeć na tarce. Orzechy przemielić w maszynce do orzechów. Miód, czekoladę, orzechy, wiórka kokosowe smażyć do aż zgęstnieją , ciągle mieszając. Następnie dodać posiekane migdały , skórkę pomarańczową i sok z cytryny,dokłądnie wszystko wymieszać. Na stole kuchennym położyć kawałek pergaminu, wyłożyć masę i utoczyć wałek, posypać cukrem pudrem, włożyć do lodówki na ok 1 godzine. Smacznego!:)