Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Rolada różano truskawkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Czerwiec to nie tylko sezon na pierwsze owoce ale i na pierwsze letnie kwiaty a najpyszniejsze ze wszystkich kwiatów są róże.

Rolada różano truskawkowa

Składniki:

Rolada różano truskawkowa

 

Sposób przygotowania:

Rolada różano truskawkowa
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę po czym dodaj żółtka i przesianą mąkę ziemniaczaną i pszenną, całość delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż na blachę 40x35 i piecz 20min w 180 stop. Śmietanę ubij z cukrem na sztywno, żelatynę rozpuść w mleku a gdy ostygnie rozmiksuj z serkiem mascarpone po czym dodaj ubitą śmietanę. Biszkopt posmaruj konfiturą z róży i masą śmietankową, na wierzch ułóż kawałki truskawek, całość zwiń i odstaw do lodówki na 3 godziny.