iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Rolada schabowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Fajna rolada do ziemniaczków i na chlebek

Rolada schabowa

Składniki:

Rolada schabowa

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada schabowa
Schab przecinamy aby powstał duży płat .Solimy pieprzymy dajemy troszkę majeranku . nadzieniekapary pokroic drobno ,ogórki,cebulkę pokroić w kostkę ,boczek drobniutko wszystko wymieszać .Położyć ,rozsmarować na schabie i zawijać .Do oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy .Smarujemy tym roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy 50 min w piekarniku na ok 190-200 stopni