lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada smerfowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna kolorowa i ciekawa dla oka

Rolada smerfowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada smerfowa

 

  • pół szklanki mąki tortowej
  • 4 jaja
  • cukier 120 gram
  • 2 łyżki rozpuszczonej margaryny (miałam Kasię )
  • śmietanka 30% 400 gram i galaretka niebieska ( smaki wieloowocowy)

Sposób przygotowania:

Rolada smerfowa
Miksujemy jaja z cukrem dodajemy make i mieszamy na koniec dodajemy rozpuszczona margarynę . Wymieszane ciasto wykładamy na blaszkę do pieczenia pieczemy na papierze do pieczenia Upieczony biszkopt wykładamy na ściereczkę i zawijamy zostawiamy na 40 minut Po tym czasie ubijamy śmietanę dodajemy galaretkę niebieską rozpuszczona w 2 łyżkach wody. Ubijamy wykładamy na ostudzony biszkopt i znowu zawijamy wstawiamy do lodówki na godzinkę i gotowa można polać czekolada posypać cukrem pudrem albo bez niczego :)
Rolada smerfowa
Miksujemy jaja z cukrem dodajemy mąke i tłuszcz
Rolada smerfowa
Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę pieczemy na papierze do pieczenia
Rolada smerfowa
upieczony biszkopt zwijamy w ściereczkę i zostawiamy na 40 minut do studzenia
Rolada smerfowa
Smietane ubitą z galaretką wykładamy na ostudzony biszkopt rozprowadzamy na całym cieście i zwijamy

Tagi:

rolada