Rolada śmietankowa

Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1040
zdjęcia: 1 z 3
Rolada śmietankowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rolada to bardzo pyszne i delikatne ciasto


trudność: łatwe
czas:

Rolada śmietankowa - SKŁADNIKI:

Rolada śmietankowa - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Ostudzoną roladę przełożyć kremem. KREM Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno. Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada śmietankowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto z masą orzechową i makowa Pyszny Cytruskowiec Galaretkowiec na biszkopcie
Kostka malinowa Ciasto Barbórkowe Ciasto Metrowiec
Przepyszny kawowiec  Najlepszy sernik owocowy Słonecznikowiec
Biszkopt z malinowa pianką Kremowiec z bananami Ciasto Usta Adama

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane