Rolada śmietankowa

Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1047
zdjęcia: 1 z 3
Rolada śmietankowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rolada to bardzo pyszne i delikatne ciasto


trudność: łatwe
czas:

Rolada śmietankowa - SKŁADNIKI:

Rolada śmietankowa - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Ostudzoną roladę przełożyć kremem. KREM Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno. Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada śmietankowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto piernikowo-porzeczkowe Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch
 Przekładaniec Agi Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką
Biszkopt z jabłkami i kokosem Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher
Tort orzechowy na moje 30 urodziny Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane