Rolada śmietankowa

Danusia19671 - Przepis na: Rolada śmietankowa offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 979
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Rolada śmietankowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rolada to bardzo pyszne i delikatne ciasto


trudność: łatwe
czas:

Rolada śmietankowa - SKŁADNIKI:

  • 8 szt jajka,
  • 8 łyżek mąka,
  • 8 łyżek cukier,
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1/2 l śmietana kremówka,
  • 2 opak śmietan-fix

Rolada śmietankowa - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Ostudzoną roladę przełożyć kremem. KREM Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno. Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada śmietankowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Czekoladowo-gruszkowe Ciasto kokosowe Bounty Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi
Ciasto z jabłkami Torcik na zimno Torciki z musem i pianką truskawkową
Biszkopt z galaretkami Oczka serowo-kokosowe Biszkopt na tort
Biszkopt z serkiem mascarpone i galaretką Ciasto Cytrynka     Biszkopt z malinami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane