Rolada śmietankowa

Danusia19671

Złoty Ekspert
Przepisy: 1016
zdjęcia: 1 z 3
Rolada śmietankowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Rolada to bardzo pyszne i delikatne ciasto


trudność: łatwe
czas:

Rolada śmietankowa - SKŁADNIKI:

Rolada śmietankowa - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Ostudzoną roladę przełożyć kremem. KREM Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno. Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada śmietankowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto Królowa Śniegu Biszkopt z masą kawową Ciasto z budyniem malinowym
Rolada śmietankowa Rolada z masą kefirową Ciasto Kubuś wg kasienki
Ciasto Bawole oczy Ciasto czekoladowe Roladki kaczuszki
Zwariowany przekładaniec Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą Kakaowe ciasto z masą serkową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane