Rolada śmietankowa

Danusia19671 - Przepis na: Rolada śmietankowa offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Rolada śmietankowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rolada to bardzo pyszne i delikatne ciasto


trudność: łatwe
czas:

Rolada śmietankowa - SKŁADNIKI:

  • 8 szt jajka,
  • 8 łyżek mąka,
  • 8 łyżek cukier,
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1/2 l śmietana kremówka,
  • 2 opak śmietan-fix

Rolada śmietankowa - PRZYGOTOWANIE:

CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. Ostudzoną roladę przełożyć kremem. KREM Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno. Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada śmietankowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kakaowe ciasto z masą serkową Biszkoptowy przekładaniec z aronią Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Jabłkowy przekładaniec Ananasowiec z kokosem Weekendowe ciacho
Ciemny biszkopt na oleju Ciasto z malinami i truskawkami Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym
Biszkopt kakaowy I Niebiańskie ciasto dla dorosłych Kosmiczne ciasto szpinakowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane