krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Rolada szynkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Rolada szynkowa

Składniki:

Rolada szynkowa

 

  • 4 Jajka,
  • 3 łyżki utartego parmezanu,
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany
  • , 2 łyżki mąki,
  • 10 dkg wędzonej szynki

Sposób przygotowania:

Rolada szynkowa
Białka ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z 3 żółtkami; dodajemy 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki śmietany i mąkę. Smażymy na natłuszczonej patelni omlet i zsuwamy na talerz posypany resztą parmezanu. Drobno pokrojoną szynkę mieszamy z 1 żółtkiem i 3 łyżkami kwaśnej śmietany i masą tą smarujemy powierzchnię omletu. Całość zwijamy w rulonik i kroimy na plasterki grubości ok. 2 centymetrów. Podajemy z sałatką z pomidorów lub z duszonym zielonym groszkiem.