Rolada z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

rolada ze słodką bitą śmietaną.

Rolada z bitą śmietaną

Składniki:

Rolada z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Rolada z bitą śmietaną
Przygotowanie:
Przygotować ciasto francuskie,rozwałkować na 0,5 centymetra,pokrajać w długie paski o szerokości 4 centymetrów.
Rurki drewniane lub z blachy posmarować świeżym masłem i owinąć ciastem.
Ciasto posmarować na wierzchu jajkiem i posypać cukrem.Ułożyć na blasze w odstępach 2 centymetry i piec przez 20 minut w temperaturze 250 s.c.
Po wyjęciu rurek z pieca wyciągnąć ostrożnie kołki,rurki ostudzić i napełnić kremem z bitej śmietany.Słodką śmietanę ubić oddzielnie ( trzepaczką lub w ubijaczce),wymieszać ją z cukrem pudrem i wanilią.