lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rolada bardzo smaczna podobna do pizzy w porównaniu jestem za roladą

Rolada z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada z ciasta francuskiego

 

  • Pieczarki 500 gram
  • ciasto francuskie 1 sztuka
  • ser 300 gram
  • papryka czerwona 100 gram
  • czubryca zielona szczypta
  • kostka grzybowa 1 sztuka
  • suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami 70 gram

Sposób przygotowania:

Rolada z ciasta francuskiego
Poszłam na łatwiznę dzisiaj nie chciało mi się robić obiadu więc zrobiłam na szybkiego roladę :) 1 Ciasto francuskie rozwijamy 2- Pieczarki smazymy dodajemy czubryce zieloną szczyptę do smaku i kostkę grzybową dusimy i smazymy 3- Pieczarki odsączamy z tłuszczu i wykładamy na ciasto francuskie 4- Ser kroimy w paski a potem na polowe i posypujemy pieczarki 5 - Paprykę czerwona myjemy kroimy w paseczki i kładziemy na nasz farsz suszone pomidory z kaparami i czarnymi oliwkami kładziemy na koniec 6- Zawijamy roladę na kocach przygniatamy widelcem aby nam się nie rozkleiła 7- Do pieca pieczemy w 250 stopniach do upieczenia przedtem nakłuwamy roladę widelcem ja piekłam 20 minut i gotowe
Rolada z ciasta francuskiego
Podałam z surówką nic wiecej nie potrzeba kiedy jesz chcesz wiecej :)
Rolada z ciasta francuskiego
Pieczemy w 250 stopniach na srodkowym poziomie piekarnika 20 minut
Rolada z ciasta francuskiego
kładziemy na ciasto francuskie pieczarki usmażone a potem reszte składników