lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada z dżemem i kremem waniliowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Moja pierwsza super smaczna rolada

Rolada z dżemem i kremem waniliowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z dżemem i kremem waniliowym

 

  • Biszkopt

 

  • 4 jaja

 

  • cukier 125 gram

 

 

  • proszek do pieczenia pół łyżeczki

 

  • Krem waniliowy

 

  • Budyń waniliowy 1 sztuka

 

 

 

  • dżem jagodowy miałam Jamar przypasował idealnie

Sposób przygotowania:

Rolada z dżemem i kremem waniliowym
Ubij całe jaja z cukrem dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Ciasto wylej na blachę czarną z piekarnika płaską ale najpierw na nią połóż papier dopieczenia . Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 15 minut w 170 stopniach . Wyjmij i przełóż na ścierkę ściągnij papier i zroluj ze ścierką na godzinę niech leży i się studzi . Krem Ugotuj budyń w 300 gramach mleka ostudź dodaj margarynę i zmiksujNa ostudzony biszkopt wyłóż dżem jagodowy 180 gram na całej powierzchni ,a na niego krem waniliowy zroluj przełóż  na folię aluminiową i zawiń jak cukierka wstaw na godzinę do lodówki , wyjmij pokrój . Wygląda i smakuje wyśmienicie
Rolada z dżemem i kremem waniliowym
Zmiksowałam składniki i przełozyłam ciasto na blaszke na papier do pieczenia
Rolada z dżemem i kremem waniliowym
Wyjmij upieczony biszkopt i wyłóz go na ścierke zroluj razem ze ścierka
Rolada z dżemem i kremem waniliowym
Nałóz dżem jagodowy 180 gram na całą powierzchnię i potem krem zrobiony z bydniu mleka cukru waniliowego i
Rolada z dżemem i kremem waniliowym
Zroluj i zawiń w folie aluminiowa jak cukierka i do lodówki na godzinke wstaw