lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada z jabłkami i cynamonem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jak tu nie kochać tych czerwonych kuleczek ach tam czerwonych toć i żółte zielone czy pół na pół. Jest z czego wybierać. Tylko pomysłów za mało by wszystkiego wypróbować. Dziś polecam wam roladę z jabłuszkami.

Rolada z jabłkami i cynamonem Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Rolada z jabłkami i cynamonem

Składniki:

Składniki na biszkopt:

  • jaja 6 szt
  • ksylitol 100 g
  • mąka pszenna typ 500- 6 łyżek

Sposób przygotowania:

Rolada z jabłkami i cynamonem

Krok 1

Jabłka obieramy, wycinamy z nich nasionka i trzemy na tarce. Odciskamy sok ( szybciej nam się uprażą) i wkładamy do garnka. Prażymy kolo 30 minut z ksylitolem i cynamonem. Kiedy poczujecie ten zapach to będzie wiadomo, że gotowe.

Krok 2

Uprażone jabłka zostawiam do ostygnięcia.
Do misy wbijamy jaja temp pokojowa i wsypujemy ksylitol. Ubijamy na puch ( masa się potroi)

Krok 3

Mąkę przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką. Formę z pieca tą zwykłą czarną płaską wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy w 150-170 stopniach z 7-15 minut. Pilnujcie by nie wysechł biszkopt.

Krok 4

Po upieczeniu biszkopt przekładamy na ściereczkę, ściągamy papier i zawijamy w ściereczkę. Zostawiamy do ostygnięcia.

Krok 5

Rozwijamy biszkopt i nakładamy prażone jabłuszka na całej powierzchni, zwijamy i zostawiamy aby ściągnęło się. Po godzinie już kroiłam. Jest przepyszna polecam.

Rolada z jabłkami i cynamonem
Jabłka obieramy, wycinamy z nich nasionka i trzemy na tarce.Odciskamy sok( szybciej nam się uprażą) i wkładamy do garnka.Prażymy kolo 30 minut z ksylitolem i cynamonem.Kiedy poczujecie ten zapach to będzie wiadomo , że gotowe.
Rolada z jabłkami i cynamonem
Do misy wbijamy jaja temp pokojowa i wsypujemy ksylitol.Ubijamy na puch( masa się potroi)
Rolada z jabłkami i cynamonem
Mąkę przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką.
Rolada z jabłkami i cynamonem
Formę z pieca tą zwykłą czarną płaską wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe.
Rolada z jabłkami i cynamonem
Pieczemy w 150-170 stopniach z 7-15 minut. Pilnujcie by nie wysechł biszkopt.
Rolada z jabłkami i cynamonem
Po upieczeniu biszkopt przekładamy na ściereczkę, ściągamy papier i zawijamy w ściereczkę. Zostawiamy do ostygnięcia.
Rolada z jabłkami i cynamonem
Rozwijamy biszkopt i nakładamy prażone jabłuszka na całej powierzchni, zwijamy i zostawiamy aby ściągnęło się.

Tagi:

rolady ciasta