Rolada z kaczki

Kaczka « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Rolada z kaczki
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1579

Umytą tuszkę pozbawić kości, roz­łożyć płasko, natrzeć solą. Cielęcinę,


czas:

Rolada z kaczki - SKŁADNIKI:

  • kaczka (z wątróbką i żołądkiem)
  • 2 jaja
  • bułka
  • łyżeczka masła roślinnego
  • 1,5 litra wywaru z jarzyn
  • majeranek

Rolada z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Umytą tuszkę pozbawić kości, roz­łożyć płasko, natrzeć solą. Cielęcinę, wieprzowinę, podroby oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać drobno pokrojone pieczarki, uduszone na maśle, żółtka, przyprawy i utrzeć na jednolitą masę. Dołożyć pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Farsz rozłożyć na mięsie, zrolować je i dokładnie zszyć. Włożyć do wrzącego wywaru z jarzyn i gotować 2 godz. na małym ogniu lub wstawić do piekarnika i upiec. Podawać na gorąco lub na zimno z żurawinami albo borówkami i ostrymi sosami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada z kaczki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Kaczka pieczona z pomarańczami i żurawiną Pierś z kaczki z sosem żurawinowym i ziemniakami Kacze uda confit
Kaczka nadziewana żurawiną i topinanburem Skrzydełka z kaczki Kaczka pieczona z jabłkami i warzywami
Pieczony kurczak z ziemniakami dla zabieganych Udka z kaczki duszone Pierogi pieczone z kaczką i dipem żurawinowym
Kaczka z karmelowo-winnym sosem Duszona kaczka w marchewce Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane