Rolada z kaczki

Kaczka « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Rolada z kaczki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Rolada z kaczki
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1579

Umytą tuszkę pozbawić kości, roz­łożyć płasko, natrzeć solą. Cielęcinę,


czas:

Rolada z kaczki - SKŁADNIKI:

  • kaczka (z wątróbką i żołądkiem)
  • 2 jaja
  • bułka
  • łyżeczka masła roślinnego
  • 1,5 litra wywaru z jarzyn
  • majeranek

Rolada z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Umytą tuszkę pozbawić kości, roz­łożyć płasko, natrzeć solą. Cielęcinę, wieprzowinę, podroby oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać drobno pokrojone pieczarki, uduszone na maśle, żółtka, przyprawy i utrzeć na jednolitą masę. Dołożyć pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Farsz rozłożyć na mięsie, zrolować je i dokładnie zszyć. Włożyć do wrzącego wywaru z jarzyn i gotować 2 godz. na małym ogniu lub wstawić do piekarnika i upiec. Podawać na gorąco lub na zimno z żurawinami albo borówkami i ostrymi sosami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada z kaczki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami
Pieczona kaczka z jabłkami Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami
Szparagi z wędzoną kaczką i jajkiem poszetowym Balotyna z kaczki Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane