Rolada z kaczki

Kaczka « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Rolada z kaczki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Rolada z kaczki
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1579

Umytą tuszkę pozbawić kości, roz­łożyć płasko, natrzeć solą. Cielęcinę,


czas:

Rolada z kaczki - SKŁADNIKI:

  • kaczka (z wątróbką i żołądkiem)
  • 2 jaja
  • bułka
  • łyżeczka masła roślinnego
  • 1,5 litra wywaru z jarzyn
  • majeranek

Rolada z kaczki - PRZYGOTOWANIE:

Umytą tuszkę pozbawić kości, roz­łożyć płasko, natrzeć solą. Cielęcinę, wieprzowinę, podroby oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Dodać drobno pokrojone pieczarki, uduszone na maśle, żółtka, przyprawy i utrzeć na jednolitą masę. Dołożyć pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać. Farsz rozłożyć na mięsie, zrolować je i dokładnie zszyć. Włożyć do wrzącego wywaru z jarzyn i gotować 2 godz. na małym ogniu lub wstawić do piekarnika i upiec. Podawać na gorąco lub na zimno z żurawinami albo borówkami i ostrymi sosami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Rolada z kaczki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Galantyna z kaczki Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Kaczka w pomarańczach
Kaczka w soku pomarańczowo jabłkowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami
Pieczona kaczka z jabłkami Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Kaczka z owocami Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane