luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Rolada z miesa mielonego

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Rolada ta smakuje na cieplo i na zimno np. do chlebka.

Rolada z miesa mielonego

Składniki:

Rolada z miesa mielonego

 

  • 1 kg. miesa mielonego wieprzowego
  • 2 kulki mozzarelli
  • kilka straczkow peperoni (ze sloika marynowanej)
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 2 lyzki bulki tartej
  • 1 bulka
  • sol, pieprz, maggi
  • 1 lyzeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Rolada z miesa mielonego
Bulke namoczyc i odcisnac. Cebule obrac i pokroic w kostke. Peperoni i mozzarelle odsaczyc i pokroic na male kawalki.
Do odcisnietej bulki dodac 1 cale jajko i 1 bialko, bulke tarta, przyprawic do smaku sola, pieprzem, maggi i dodac musztarde. Dobrze wymieszac i rozlozyc na folii aluminiowej w ksztalcie prostokata o grubosci ok.2cm-3cm. Na mieso wylozyc pokrojona cebule, nastepnie peperoni i mozzarelle. Zawinac calosc w rolade, dobrze zalepic boki, wlozyc do zaroodpornego naczynia, posmarowac rozmieszanym zoltkiem i piec ok.60 min. w temp. 200 stopni.