lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Rolada z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rolada z mintaja z dodatkiem włoszczyzny

Rolada z mintaja

Składniki:

Rolada z mintaja

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z mintaja
Włoszczyznę obierz,pokój i ugotuj w osolonym wrzątku.Miękką włoszczyznę posiekaj drobno.Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle.Rybę zmiel,dopraw do smaku solą i pieprzem.Dodaj do zmielonej ryby włoszczyznę,żółtko,posiekaną natkę pietruszki,cebulę,wsyp także bułkę tartą.Na samym końcu dodaj ubitą pianę z białek i całość delikatnie wymieszaj.Masę przełóż na folię spożywczą.Uformuj z niej wałek który owiń folią,brzegi zakręć by masa nie wypłyneła.Zanurz wałek do gotującego się wrzątku.gotuj mintaja przez pół godziny.Odwiń rybę i pokrój roladę.