rolada z polędwicy z pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

czas przygotowania do powyżej 1 godz.

rolada z polędwicy z pieczarkami

Składniki:

rolada z polędwicy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

rolada z polędwicy z pieczarkami
Polędwicę myjemy i osuszamy oraz oczyszczamy.Rozkrajamy wzdłuż ale nie dokońca, tak żeby wyszedł jeden duży kawałek mięsa.Lekko go rozbijamy po czym posypujemy z obu stron przyprawą do wieprzowiny.Pieczarki oczyszczamy i kroimy tak jak do sosu.Cebulke kroimy na małą kostkę.Oliwe rozgrzewamy na patelni po czym wsypujemy cebule.Smażymy aż będzie szklista po czym dodajemy pieczarki.Smażymy razem aż cały sok z pieczarek wyparowuje.Lekko solimy i pieprzymy.Gotowe pieczraki z cebulka układamy na mięsie i zwijamy.Końcówkę spinamy wykałaczkami.Przekładamy roladę na lekko nasmarowanej olejem blaszce.masło dajemy na wierzch mięsa żeby nie straciło soczystości.Pieczemy w piekarniku ok 45 minut w 120 stopniach.Mozemy podawać z czym poprostu chcemy, może byc z ziemnakami,frytkami,kluskami,ryżem itp.smacznego!!!