bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 822]

Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Soczysta i aromatyczna rolada z dodatkiem śliwek suszonych, oscypka i boczku wędzonego. Danie możemy podać na uroczysty obiad.

Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem

Składniki:

Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem

 

  • 1 duża polędwiczka wieprzowa

 

  • 8 plastrów boczku wędzonego

 

 

  • 1 duży oscypek

 

  • Marynata:

 

  • 0,5 szklanki oleju

 

  • 1 łyżka ostrej musztardy rosyjskiej

 

 

  • 2 łyżki przyprawy do karkówki

 

  • Sznurek do wędlin

Sposób przygotowania:

Rolada z polędwiczki wieprzowej z oscypkiem
Polędwiczkę przekroić na pół, lekko rozbić taż żeby powstał duży płat mięsa. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, natrzeć nią mięso z obydwu stron. Na brzegu mięsa ułożyć paski oscypka, boczek oraz śliwki suszone. Roladę zwinąć dość ścisło, związać sznurkiem.

Wstawić do piekarnika i piec przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

rolada