monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1247]

Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dietetyczne dania nie muszą być monotonne i nudne, zapraszam:). Kaloryczność tego dania to około 170 kcal.

Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light

 

  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 1 suszony pomidor
  • 90 g piersi z kurczaka
  • 1/4 marchewki
  • 1 łyżeczka soku z pomarańczy
  • 1/2 łyżeczki oliwy z suszonych pomidorów
  • szczypta suszonego tymianku
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light
Farsz: Na patelnie z nieprzywierającą powłoką wrzucić szpinak i mieszać aż szpinak się rozmrozi i podgrzeje. W między czasie pomidora osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić na małe kawałki. Dodać na patelnię i smażyć aż składniki dobrze się połączą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mielonym chili. Zdjąć z ognia i ostudzić. Mięso: Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą. W miseczce wymieszać sok z pomarańczy, oliwę, pieprz oraz tymianek. Posmarować marynatą mięso. Wykonanie: Na płacie mięsa rozsmarować szpinak i na jednym z końców ułożyć pasek marchewki. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami.. Przełożyć na silikonową formę i piec około 20-25 minut w 200 st. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light
do rozmrożonego szpinaku dodać suszonego pomidora
Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light
farszem posmarować płat mięsa
Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light
ułożyć marchewkę i zwinać w roladkę
Roladka drobiowa ze szpinakiem w wersji light
piec w 200 st około 20-25 minut