malgosiav66

malgosiav66

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Roladka serowo-warzywna

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i bardzo smaczne .U nas zawsze szybko znika co jest dowodem na to że można zrobić coś szybkiego i dobrego .

Roladka serowo-warzywna

Składniki:

Roladka serowo-warzywna

 

  • 2 białe serki (typu Philadelphia)
  • pęczek rzodkiewek ( kilka sztuk)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szynka konserwowa do wyłożenia foremki
  • ogórek zielony ( 1/2 średniego)
  • szczypiorek 1/3 pęczka
  • ser żółty w plasterkach do wyłożenia foremki
  • żelatyna 14 g

Sposób przygotowania:

Roladka serowo-warzywna
Serki mieszamy z umytą rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem ( pokrojonymi ).Dodajemy soli i pieprzu według uznania.

.Następnie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i studzimy.

Po wystudzeniu dodajemy do masy serowo-warzywnej i mieszamy łyżką.

Tak przygotowaną masę wykładamy do foremki uprzednio wyłożonej folią oraz szynką i serem tak by wszystko wystawało poza formę. Wkładamy masę serkową z warzywami i żelatyną.Zawijamy, ser, szynkę i folię.Wkładamy do lodówki by zastygło. Zdejmujemy folię i kroimy w plastry.



 

Tagi:

sery ser szynka