Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Roladka z drobiu i niby Ratatouille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Rolowane , zawijane , z farszem takim i innym .Z drobiu , schabu , karkówki , wołowiny . Wszystkie smaczne .

Roladka z drobiu i niby Ratatouille Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladka z drobiu i niby Ratatouille

 

 

Sposób przygotowania:

Roladka z drobiu i niby Ratatouille
Filety z piersi kurczaka rozklepać przez woreczek śniadaniowy ( lub folię spożywczą )tak by zrobiły się płaskie , a nie porozrywały sie włókna . Posolić i posypać pieprzem .Na mięso ułożyć szynkę , a na niej po kilka paseczków zielonej i czerwonej papryki. Zwinąć roladki. Obwiązać nicią do mięs lub spiąć wykałaczkami .Posypać po wierzchu mieloną papryką . Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju .Podlać 1 szklanką wody i dusić 30 minut . W tym czasie pokroić resztę papryki w paseczki a ogórek za pomocą obieraczki w paski. Na patelni rozgrzać resztę oleju i obsmażać warzywa przez chwilę . Posolić , posypać pieprzem , oregano i bazylią . Można delikatnie skropić sokiem z cytryny . Z roladek usunąć nitki , pokroić w plasterki ( ładnie wyglądają cięte po skosie ).Układać na warstwie warzyw .
Roladka z drobiu i niby Ratatouille
Wszystko już ułożone pod ręką - można robic obiadek
Roladka z drobiu i niby Ratatouille
Zwinięte , zawiazane roladki natarte z wierzchu mieloną papryką
Roladka z drobiu i niby Ratatouille
Roladki obsmażyc na rumiano z obu stron - podlać wodą i dusic do miękkości
Roladka z drobiu i niby Ratatouille
Na osobnej patelni obsmażyć warzywa tak by straciły posmak surowizny