wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Roladka z fileta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna i soczysta roladka nadziewana z masełkiem i koperkiem. Idealna na niedzielny obiad dla całej rodziny

Roladka z fileta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladka z fileta

 

  • 3 plastry fileta z kurczaka
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki masła 82%
  • 3 łyżeczki posiekanego koperku świeżego
  • pół łyżeczki wegety
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • bułka tarta do obtaczania

Sposób przygotowania:

Roladka z fileta
Filet z kurczaka rozbijamy na cieniutkie plasterki, następnie na nie dajemy masełko i koperek wcześniej już przygotowany. Zawijamy roladki.

Do miski wbijamy jajko i dodajemy przyprawy mieszamy. Następnie nasze roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu
Roladka z fileta
roladki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu
Roladka z fileta
roladki obtacvzany w jajku i bułce tartej
Roladka z fileta
na rozbite plasterki dajemy masełko i koperek
Roladka z fileta
fileta z kurczaka rozbijamy na cieniutkie plasterki

Tagi:

rolady drób