Michaś1916

Michaś1916

Kucharz
[Przepisów: 13]

Książka Kucharska: Przepisy z grzybami leśnymi

Roladka z karpia z grissini

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Coś fantastycznego z rybki.

Roladka z karpia z grissini

Składniki:

Roladka z karpia z grissini

 

  • Karp filet 0,5 kg
  • Maślaki mrożone 100g
  • Cebula czerwona 1 szt
  • Pomidory 2 szt
  • Masło kostka
  • Śliwki suszone 100g
  • Jajka 2 szt
  • Folia przezroczysta
  • Demi gleace 100ml
  • Natka pęczek
  • Trybula pęczek
  • Grissini 2 szt.
  • Sól,pieprz.

Sposób przygotowania:

Roladka z karpia z grissini
Zaczynamy od przygotowania ryby.Mięso oddzielamy od skóry,mielimy 3 razy.Sporządzamy emulsję z żółtka i masła, ubijamy pianę z białek.Następnie siekamy drobno natkę pietruszki,dodajemy do farszu,doprawiamy solą i pieprzem.Na folii układamy skórę ryby i nakładamy na nią farsz.Na środek farszu kładziemy śliwki,zwijamy roladkę. Gotujemy ok.25 minut. Grzyby sparzyć i odsączyć,cebulę kroimy w cienkie piórka.Pomidory spażamy i oddzielamy skórę,wyjmujemy miąższ i kroimy w paski.Na maśle podsmażamy cebulę,dodajemy grzyby a na sam koniec pomidory. Przygotowujemy sos: demi glace redukujemy na patelni, dodajemy masło,trochę wina. Po ugotowania rybę kroimy na kawałki,układamy wszystko na talerzu,dekorujemy.