2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1459]

Roladka z łososia z jajecznym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Delikatna w smaku przekąska z wędzonym łososiem i jajkiem-propozycja w sam raz na coś innego na śniadanie. Pycha!

Roladka z łososia z jajecznym farszem

Składniki:

Roladka z łososia z jajecznym farszem

 

  • Na dwie roladki:
  • 30 dag wędzonego łososia
  • 3 jajka
  • 1 czubata łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • 1/2 pęczka koperku lub natki pietruszki
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny do smaku

Sposób przygotowania:

Roladka z łososia z jajecznym farszem

ETAP 1:

Roladka z łososia z jajecznym farszem
jajka gotujemy na twardo trzemy na tarce jarzynowej

Łososia skrapiam sokiem z cytryny , układam na dwa prostokątne płaty na desce. Jajka gotuję na twardo, obieram, zimne ścieram na tarce jarzynowej

ETAP 2:

Roladka z łososia z jajecznym farszem
łączymy starte jajka z pozostałymi składnikami doprawiamy do smaku

łączę z posiekaną cebulką oraz koperkiem lub natką, dodaję jogurt, majonez oraz chrzan, solimy i doprawiam pieprzem do smaku, mieszam na pastę.

ETAP 3:

Roladka z łososia z jajecznym farszem
Rozsmarowujemy na wędzonym łososiu farsz, zawijamy w rulon, schłodzimy

Rozsmarowuję po równo na łososiu zawijam delikatnie w rulon, układam na talerzu, schładzam w lodówce, przed podaniem dekoruję plasterkami cytryny i koperkiem.
Życzę smacznego!

Tagi:

przystawki