kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Roladki cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki z cieleciny są dużo delikatniejsze ale niestety droższe...

Roladki cielęce

Składniki:

Roladki cielęce

 

Sposób przygotowania:

Roladki cielęce
Mięso dzielimy na kotlety (kroimy poprzecznie włókna).Zbijamy kotlety tłuczkiem tak by nie poprzerywać mięsa.Oprószamy lekko solą i odstawiamy na bok.W tym czasie siekamy cebulkę a następnie razem z warzywami przesmażamy ją na odrobinie oleju.Na każdym kotlecie układamy porcyjkę warzyw (około 1 łyżki stołowej) i zwijamy roladki.Możemy je spiąć wykałaczkami lub wcisnąć końcówki do środka.Teraz podsmażamy roladki na gorącym oleju -układamy miejscem zwinięcia na dół. Teraz podlewamy wodą,wsypujemy zioła ,doprawiamy solą i pieprzem i przykrywamy.Zmniejszamy ogień pod garnkiem i dusimy około 40 minut.Smacznego!

Tagi:

zioła