Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne roladki drobiowe z pysznym nadzieniem pieczarkowo-serowym

Roladki drobiowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki drobiowe

 

  • przepis na obiad dla 3 osób
  • 3 duże filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • kilka pieczarek
  • opakowanie tartego sera mozzarella
  • 4 łyżki masła
  • tłuszcz do smażenia
  • mąka
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • przyprawy : sól , pieprz , czosnek granulowany

 

  • dodatkowo : kilka wykałaczek

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Filety umyć , osuszyć i naciąć ostrym nożem wzdłuż szerszego boku (ale nie rozcinać do końca) tworząc kieszonkę. Rozbić delikatnie, następnie przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Przykryć i odstawić na przynajmniej 30 min. w chłodne miejsce. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Rozgrzać margarynę i usmażyć na niej pieczarki wraz z cebulą z dodatkiem soli i pieprzu. Rozłożyć przyprawione filety-kieszonki i układać na każdym po jednym boku po łyżce masła , porcji pieczarek , posypać serem mozzarella. Złożyć, można nawet spróbować zwinąć, jak nam wygodniej ważne żeby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia, można dodatkowo pospinać wykałaczkami. Przygotować 3 talerze, na jednym wysypać mąkę na drugim roztrzepać jajka z odrobina soli i pieprzu i na kolejnym wysypać bułkę tartą. Roladki panierować kolejno w mace, jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu , jednak na małym ogniu tak by mięso się przepiekło od środka zanim się zrumieni. Ja takie roladki podałam z ziemniaczkami i surówkami.
Roladki drobiowe
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu aż się przepieką i nabiorą ładnego złotego koloru
Roladki drobiowe
Na talerzu można roladkę obłożyć resztą usmażonych pieczarek, jeśli nam zostały
Roladki drobiowe
Etap 3