Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki z kurczaka z nadzieniem porowym z ryżem i kurczakiem . Szybko i smacznie wszystko przygotowane za jednym razem

Roladki drobiowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe
Filet przeciąć na pól wzdłuż grzbietu wyciąć kość. Odciąć małe polędwiczki i każdy filet przeciąć w poprzek , lekko rozbić. Jeden filet i polędwiczki pokroić w drobną kostkę. Ryż ugotować i odcedzić. Pora umyć pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać 1/2 szkl wody i gotować do jej odparowania. Doprawić solą , pieprzem dodać sok z cytryny i odrobinę cukru. Ostudzić. Do miski przełożyć pokrojonego fileta dodać 1 łyżkę ryżu i 2 łyżki pora. Wymieszać i doprawić. Filety oprószyć solą i pieprzem . Na każdego fileta nakładać porcję farszu i zwinąć w roladki. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z pozostałym ryżem i porem.
Roladki drobiowe
Dodać 1/2 szkl wody i gotować do jej odparowania. Doprawić solą , pieprzem dodać sok z cytryny i odrobinę cukru
Roladki drobiowe
Do miski przełożyć pokrojonego fileta dodać 1 łyżkę ryżu i 2 łyżki pora
Roladki drobiowe
Na każdego fileta nakładać porcję farszu i zwinąć w roladki
Roladki drobiowe
Roladki smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony