czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Roladki drobiowe gotowane na parze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Roladki są bardzo smaczne, lekkostrawne, a dzięki dodatkowi cynamonu mają działanie rozgrzewające.

Roladki drobiowe gotowane na parze Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki drobiowe gotowane na parze

 

  • 1/2 kg filetu z kurczaka,
  • 5 dużych suszonych śliwek,
  • łyżeczka cynamonu,
  • czubata łyżka żurawiny,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki,
  • sól, pieprz.

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe gotowane na parze
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na około 5 kotletów. Każdy cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony mięso oprószyć delikatnie cynamonem. Śliwki pokroić na cienkie paseczki. Wraz z żurawiną i posiekaną natką pietruszki rozłożyć je na plastrach mięsa. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką. Gotować na parze około 25minut.
Roladki drobiowe gotowane na parze
na kotletach układać suszone owoce i pietruszkę