mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Roladki drobiowe Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki to pole to popisu , można je faszerować prawie wszystkim.

Roladki drobiowe Mariel Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki drobiowe Mariel

 

  • 4 szt. filet z kurczaka,
  • 4 plastry szynka,
  • 200 gram pieczarki,
  • 1 szt. cebula biała,
  • musztarda chrzanowa,
  • 1/4 szt. papryka czerwona,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 3 łyżki oleju do smażenia,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe Mariel
Pieczarki obieramy drobno kroimy, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy pieczarki z cebulką podsmażamy aż będą miękkie. Paprykę myjemy i kroimy na plastry. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy , wycinamy błonki i kostki.Rozbijamy pod folią na kotleta.Pieprzymy i solimy stronę na którą nakładać będziemy farsz.Następnie smarujemy musztardą chrzanową , nakładamy po plasterku szynki ,łyżce pieczarek i paseczku papryki.Zawijamy mięso tworząc roladkę. Na patelni podgrzewamy tłuszcz , układamy roladki z zewnątrz posypujemy przyprawami i podpiekamy z obu stron i dusimy pod przykryciem jakieś 40 minut ,Przed podaniem kroimy na plastry , by mieć pewnośc , że mięso w środku jest dobrze upieczone.
Roladki drobiowe Mariel
mięso odkaszczamy i rozbijamy pod folią
Roladki drobiowe Mariel
Zawinięte roladki podsmażamy na patelni z obu stron
Roladki drobiowe Mariel