kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Roladki drobiowe w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki to bardzo prosty przepis na pyszny obiad,,,

Roladki drobiowe w sosie własnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe w sosie własnym

 

  • 4-6 połówek piersi z indyka
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • cebula
  • 10 dkg.kiełbasy śląskiej(może być inna)
  • 2 -3 male ogórki konserwowe
  • szkl. bulionu warzywnego
  • mąka przenna
  • pieprz
  • sól
  • olej rzepakowy
  • vegeta

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe w sosie własnym
Kiełbasę, cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę, mieszamy . Płaty mięsa rozbijamy bardzo cienko ,posypujemy pieprzem i solą ,smarujemy musztardą/ na każdym układamy niewielką ilość farszu , zawijamy jak krokiety , spinamy wykałaczką aby podczas smażenia się nie rozpadły .

Na patelni (ja używam woka ) rozgrzewamy olej i wrzucamy roladki wcześniej obtoczone w mące.Smażymy na złoty kolor, po kilku minutach wlewamy bulion (jeśli zostało nam farszu również dorzucamy go na patelnie ) ,smażymy aż mięso zmięknie. Jeśli sos okaże się za rzadki można go zagęścić odrobiną mąki. Gotowe roladki podajemy z ziemniakami i surówką (z roladek wcześniej usuwamy wykałaczki)
Roladki drobiowe w sosie własnym
Ogórki
Roladki drobiowe w sosie własnym
Na rozbitych doprawionych kotletach ukladamy farsz.
Roladki drobiowe w sosie własnym
Mięso zawijamy jak krokiety i spinamy wykałaczką.
Roladki drobiowe w sosie własnym
Roladki obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju

Tagi:

indyk