Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Roladki drobiowe z bakłażanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Warzywne i soczyste roladki to dobra propozycja na obiad.

Roladki drobiowe z bakłażanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z bakłażanem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z bakłażanem
Bakłażana pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Posolić i odstawić, aby puściły sok. Osuszyć papierowym ręcznikiem i smażyć z dwóch stron na rumiano. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry. Potrzebne będą tylko mięsiste części. Filety rozdzielić na mniejsze części i rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Plasterek bakłażana położyć na fileta. Następnie plasterki mozzarelli, a na brzegu kawałki pomidora i łyżeczkę kukurydzy. Zwijać fileta w rulon. W razie potrzeby zabezpieczyć końce wykałaczkami. Oprószyć ruloniki przyprawą do kurczaka. Smażyć na oliwie z oliwek. Przed podaniem wyciągnąć ewentualne wykałaczki. Podawać z ziemniakami. Smacznego!
Roladki drobiowe z bakłażanem
Bakłażany przysmażyć z dwóch stron na rumiano.
Roladki drobiowe z bakłażanem
Na rozbitych filetach układamy plasterek bakłażana.
Roladki drobiowe z bakłażanem
Układamy plasterki mozzarelli, a przy końcu pomidora i kukurydzę.
Roladki drobiowe z bakłażanem
Dokładnie zwijamy w ruloniki nasze filety.