s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Roladki drobiowe z bazylią

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Smaczne mięso do obiadu.Super smakuje z pieczonymi ziemniakami:)

Roladki drobiowe z bazylią

Składniki:

Roladki drobiowe z bazylią

 

  • Składniki:
  • podwójna pierś kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • sól
  • oliwa do smażenia

 

  • Farsz
  • 2 łyżki drobno posiekanej bazylii
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z bazylią
1.Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na cienkie kotlety, delikatnie rozbijamy i solimy;
2.Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy;
3.Na każdym kawałku mięsa rozsmarowujemy cienką warstwę farszu, zwijamy i spinamy wykałaczką;
4.Bułkę tartą mieszamy z przyprawa do kurczaka, jajko roztrzepujemy;
5.Każdą roladkę obtaczamy w jajku, bułce i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem usuwamy wykałaczki.