dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki drobiowe z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Delikatne mięso z słodkim owocowym nadzieniem.

Roladki drobiowe z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z brzoskwiniami

 

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1/2 szkl ketchupu pikantnego
  • 1 szkl bułki tartej
  • przyprawa uniwersalna,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z brzoskwiniami
Mięso płuczemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Kroimy na cienkie plasterki. Mięso nacieramy przyprawą uniwersalną i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie na każdym kawałku mięsa układamy odsączone z zalewy i pokrojone w cienkie plasterki brzoskwinie. Zwijamy roladki. Każdą roladkę obtaczamy w ketchupie a następnie w bułce tartej. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i zapiekamy ok 30 min. Smacznego.
Roladki drobiowe z brzoskwiniami
Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w plastry.
Roladki drobiowe z brzoskwiniami
Na każdym plastrku mięsa układamy pokrojone owoce.
Roladki drobiowe z brzoskwiniami
Roladki obtaczamy w ketchupie, a nastepnie w bułce tartej.
Roladki drobiowe z brzoskwiniami
Każdą roladkę obsmażamy a następnie wszystkie zapiekamy w piekarniku.