gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym podaję z ziemniakami i surówką na obiad.

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym

Składniki:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka pikantna
  • ketchup
  • 1 serek topiony
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym

ETAP 1:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym
Rozbite kotlety przyprawiamy z jednej strony.

Filet z kurczaka dzielimy na części, które rozbijamy tłuczkiem na plastry. Z jednej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym
Ketchupem smarujemy drugą stronę mięsa..

Drugą stronę mięsa smarujemy ketchupem.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym
Ser topiony pokrojony na kawałki układamy na mięsie posmarowanym ketchupem.

Na stronie z ketchupem układamy kawałek sera topionego.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym
Mięso z serkiem i ketchupem zawijamy w roladki.

Mięso z serkiem zawijamy w roladki.

ETAP 5:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym
Roladki panierujemy - maczamy w jajku i obtaczay w bułce.

Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 6:

Roladki drobiowe z ketchupem i serkiem topionym
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.

Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.