katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1336]

Roladki drobiowe z marynaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Marynata zmienia nie tylko smak mięsa ale i sprawia że mięso jest bardziej soczyste. Do tego farsz z pieczarek i roladki są bardzo smaczne

Roladki drobiowe z marynaty

Składniki:

Roladki drobiowe z marynaty

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z marynaty
Do jogurtu dodać musztardę i miód albo cukier. Mięso umyć, osuszyć i przekroić każdy filet na dwie części. Połówki filetów oprószyć dość mocno pieprzem i solą, rozbić lekko tłuczkiem. Kotlety obtoczyć w marynacie i odstawić na 30- 40 min.

Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Odparować na patelni i dodać masło, chwilę dusić i posolić. Pieczarki odstawić do przestudzenia, dodać tartą bułkę a gdy przestygną drobno pokrojoną cebulę. Przygotowany farsz nakładać na płaty mięsa i zwijać roladki.

Obtoczyć w bułce i smażyć na rumiano .