kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Roladki drobiowe z marynowaną śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Roladki drobiowe z marynowaną śliwką otulone wędzonym boczkiem z pewnością przypadną do gustu wszystkim mięsożernym użytkownikom portalu ;) Marynowana śliwka ciekawie podkreśla smak potrawy. Warto spróbować, nie będziecie żałować :)

Roladki drobiowe z marynowaną śliwką

Składniki:

Roladki drobiowe z marynowaną śliwką

 

  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 8 marynowanych w occie śliwek
  • 9 plastrów wędzonego boczku
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z marynowaną śliwką
Każdą z piersi kurczaka przekrawamy na pół i delikatnie ubijamy. mięso przyprawiamy z każdej strony pieprzem, solą i suszoną pietruszką.

Układamy na każdym kawałku mięsa po 2 kawałki śliwki marynowanej w occie i zawijamy. Na koniec owijamy każdą roladkę plastrem wędzonego boczku.

Tak przygotowane roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Podajemy na ciepło z ziemniakami lub ulubioną kaszą.

SMACZNEGO!