mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Roladki drobiowe z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, sycące danie podwójnie mięsne:)

Roladki drobiowe z mięsem mielonym

Składniki:

Roladki drobiowe z mięsem mielonym

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z mięsem mielonym
Piersi z kurczaka myję, suszę i przekrawam każdy filet wzdłuż na pół, rozbijam ostrożnie. Mięso oprószam solą i pieprzem.
Robię farsz z mięsa mielonego. Do mięsa mielonego dodaję namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę podsmażoną na oleju, wbijam jajko i mieszam. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Farsz nakładam na rozbite płaty mięsa, zwijam je w roladkę, spinam wykałaczkami.
Obtaczam roladki w jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor.