Strona główna Roladki drobiowe z mięsem mielonym

Roladki drobiowe z mięsem mielonym

mycha offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 1
Roladki drobiowe z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, sycące danie podwójnie mięsne:)


trudność: średne
czas:

Roladki drobiowe z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 szkl. bułki tartej
  • 1 jajko

Roladki drobiowe z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Piersi z kurczaka myję, suszę i przekrawam każdy filet wzdłuż na pół, rozbijam ostrożnie. Mięso oprószam solą i pieprzem.
Robię farsz z mięsa mielonego. Do mięsa mielonego dodaję namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, posiekaną cebulę podsmażoną na oleju, wbijam jajko i mieszam. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Farsz nakładam na rozbite płaty mięsa, zwijam je w roladkę, spinam wykałaczkami.
Obtaczam roladki w jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na patelni na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Roladki drobiowe z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami "Kiszone" mielone
Pizza z mięsem i pieczarkami Pasztet grzybowy Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a
Pulpety w sosie myśliwskim Zrazy mielone w sosie cebulowym Pulpeciki cherry
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Szaszłyki z mielonego z boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane