gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Roladki drobiowe z serem i szparagami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowane roladki drobiowe z serem i szparagami podaję jako danie główne na obiad z surówką i ziemniakami.

Roladki drobiowe z serem i szparagami

Składniki:

Roladki drobiowe z serem i szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z serem i szparagami

ETAP 1:

Roladki drobiowe z serem i szparagami
Rozbite plastry mięsa przyprawiamy z obu stron.

Szparagi płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.

Filet z kurczaka rozkrawamy na kawałki i rozbijamy tłuczkiem na kotlety.

Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

ETAP 2:

Roladki drobiowe z serem i szparagami
Ser żółty i jeden szparag układamy na plastrze mięsa.

Na plastrach mięsa układamy plaster sera i jeden szparag.

ETAP 3:

Roladki drobiowe z serem i szparagami
Drobiowe roladki panierujemy w jajku i bułce tartej.

Mięso z serem i szparagiem zawijamy w roladkę.

Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Roladki drobiowe z serem i szparagami
Na rozgrzanym tłuszcz smażymy roladki z każdej strony.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.