iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki makaronowe z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonała przekąska na zimno i na ciepło. Smakuje całej mojej rodzinie. Danie jest niezwykle aromatyczne i smaczne.

Roladki makaronowe z mięsem

Składniki:

Roladki makaronowe z mięsem

 

  • kilka plastrów makaronu do lazanii,
  • 20 dag mięsa mielonego wieprzowego,
  • 20 dag sera żółtego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 3 pomidory,
  • 1 por,
  • 1 papryka żółta,
  • łyżeczka papryki słodkiej.

Sposób przygotowania:

Roladki makaronowe z mięsem
Makaron gotujemy na półtwardo, mięso smażymy ze sparzonymi i posiekanymi pomidorami, solimy, pieprzymy, wciskamy czosnek, dodajemy paprykę słodką, koncentrat. Paprykę kroimy w kostkę, por siekamy, dodajemy do mięsa. Na długości makaronu smarujemy mięsem posypujemy serem, zwijamy, zapiekamy 10 min. pod przykryciem w temp. 170 stopni. Podajemy cieple lub zimne.