2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Roladki nadziane sałatą i feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Roladki drobiowe nadziewamy szpinakiem,brokułami i czym się tylko da,możemy również nadziać zieloną sałatą i serkiem feta,pyszny obiad gwarantowany!

Roladki nadziane sałatą i feta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki nadziane sałatą i feta

 

Sposób przygotowania:

Roladki nadziane sałatą i feta
Filet z kurczaka myjemy dzielimy na 4 duże porcje rozbijamy lekko przez woreczek foliowy,oprószamy do smaku czubricą zieloną. Ser kroimy na kawałki sałatę myjemy i osuszamy.Szczypiorek siekamy. Na każdym filecie układamy po dwa duże liście sałaty i posypujemy serkiem oraz szczypiorem zawijamy roladki i panierujemy w mące kukurydzianej oraz rozkłóconym jajku z solą i pieprzem a na koniec w bułce wymieszanej z sezamem. Smażymy na wolnym ogniu na złocisty kolor z każdej strony. Podajemy z młodymi ziemniakami z koperkiem.
Roladki nadziane sałatą i feta
mięso rozbijamy oprószamy czubricą do smaku
Roladki nadziane sałatą i feta
nadziewamy sałatą słonym serkiem i szczypiorem
Roladki nadziane sałatą i feta
panierujemy w mace a następnie w bułce i smażymy