Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Roladki naleśnikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki naleśnikowe z wędzonym łososiem, sałatą i serkiem chrzanowym do prosta i szybka przekąska. Idealna na każdą imprezę.

Roladki naleśnikowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki naleśnikowe

Naleśniki

Nadzienie

  • 1op. serka chrzanowego
  • 100 g łososia wędzonego
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • mieszanka sałat

Sposób przygotowania:

Roladki naleśnikowe

Naleśniki

Do rozmąconych jajek dodać mleko, wodę i wymieszać mikserem. Wymieszać mąkę pszenną z kukurydzianą i dodawać porcjami do składników mokrych, mieszając mikserem. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron.

ETAP 2:

Umytą natkę pietruszki i pęczek koperku drobno posiekać. Łososia wędzonego pokroić na mniejsze kawałki. Wystudzone naleśniki posmarować serkiem chrzanowym, posypać posiekaną zieleniną, ułożyć kawałki łososia i kawałki sałat. Zwinąć naleśnika ciasno w rulon i pokroić w plastry.

Roladki naleśnikowe
Składniki potrzebne do zrobienia roladek naleśnikowych
Roladki naleśnikowe
Naleśnik posmarowany serkiem chrzanowym z łososiem i koperkiem
Roladki naleśnikowe
Naleśnik posmarowany serkiem z łososiem, koperkiem i sałatą przed zawinięciem