iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki po myśliwsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki podaję z ziemniakami, uwielbia je moja rodzina, smak jest lekko kwaśny ale idealnie komponuje się z serem.

Roladki po myśliwsku

Składniki:

Roladki po myśliwsku

 

Sposób przygotowania:

Roladki po myśliwsku
Pierś kroimy na średnie części i rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawa do kurczaka, odstawiamy. Cebule siekamy, kapustę dusimy podlewając wodą, dodajemy cebulę, solimy, dusimy do miękkości, ogórki kroimy w słupki. Na mięso wykładamy porcję farszu, układamy pasek ogórka i porcję startego sera, zwijamy. Jajka roztrzepujemy, maczamy roladki w jajku, panierujemy bułką, smażymy na oleju na wolnym ogniu 20 min. z każdej strony, podajemy gorące.